Üdvözlöm a mérhető növekedés, a munkajogi átvilágításon alapuló tréningek honlapján!
10:00-12:00
szerda / csütörtök
1027 Budapest
Horváth u. 14-24.
+3630 756 06 34
info@merheto-novekedes.hu
slide_MN

A piac valamennyi szereplőjét érintő

munkajog szabályok változásai

meghívó

kapcsolat

slide_new

Elsőként a piacon

munkajogi átvilágításon alapuló tréningek

kapcsolat

meghívó

tengely

Jogász szakközgazdász trénerként vállalok tanácsadást, nyílt és vállalati tréningeket. Meggyőződésem, hogy nem csak a versenyelőnyt de egyre inkább a fennmaradást is az innovációs gondolkodásmód  valamint a munkajogi kockázatok felmérése és féken tartása biztosítja.

Az Innovációs Gondolkodásmód Program az MSZ CEN/TS 16555:2016 Innováció menedzsment szabvány valamint az ISO 56000: Standard for Innovation Management keretrendszerében vezet végig a kapcsolódó készségfejlesztéssel: a szükséges információk gyűjtésétől és hasznosításától a cégen belüli problémamegoldó és ötletgeneráló technikákon át a külső partnerségek fejlesztéséig.

A program alapja az az elgondolás, hogy bár az innovációs folyamatok a hétköznapi cégműködéstől elkülönülten zajlanak, de ennek az akár több tudományterületet is magában foglaló szakértői munkának a mindennapos innovációs gondolkodás kultúrája adhat újabb bementi értékeket, mintegy önműködően hozhatja a megvalósításra váró ötleteket és végül de nem utolsó sorban a változtatások végrehajtásához is megteremti a megfelelő miliőt.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a változást generáló, egyes esetekben forradalmian új gondolatok lendületét vajon egy szabvány alkalmazása nem töri-e derékba? A válasz nem, hiszen a szabványban részletezett gondolkodásmód elsajátítása és a módszer zsigerivé válása mederbe tereli a folyamatot. Ezzel elkerüljük az ad-hoc módosításokat, hiszen ezek hordozzák a legmagasabb kockázatot.

A társaságok profiljának és méretének különbözősége ellenére a munkajogi viták eredője, lefolyása és megoldásai hasonlóak. Az a tapasztalat, hogy ha a szereplők ezeknek kezelésére alkalmas jogi és készségfejlesztő módszereket kapnak, elkerülhetik az ilyen típusú veszteséget. A munkajogi átvilágításon alapuló tréning módszere abban segít, hogy a jogszabályoknak való megfelelésen túl a vezetők megismerjék azokat a munkajogi lehetőségeket, melyekkel a bevételt növelhetik és a költségeket csökkenthetik.

Top